Гърми скандал! Човек на Киро заподозря Нинова в подмолен план срещу мандата на „Промяната“

андрей гюров

Тесни вътрешно-партийни интереси, а не интересите на българските граждани, са изиграли решаваща роля за отказа на БСП да подкрепи декларацията на „Продължаваме промяната“.

Това заподозря председателят на Парламентарната група на ПП – Андрей Гюров.

Веднага след като Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на кандидата за премиер на харвардите – акад. Николай Денков, от „Промяната“ разпространиха декларация с четири приоритетни национални цели.

Внесоха също така в деловодството на парламента проекта за декларация, който предлагат за подкрепа от всички партии в Народното събрание. А, че левицата няма да подкрепи декларацията на „Продължаваме промяната“ стана ясно почти веднага.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че вече гледа към третия мандат, което означава категорична неподкрепа на „Промяната“.

„Доста изненадващо поведение. От една страна, те участваха в преговорите и бяха наясно с редакцията на документа до последния момент. Тук вероятно има някакви тесни вътрешно-партийно съображения за това поведение от една страна, може би очакване за третия мандат, от друга – знаете, че предстои Конгрес в Българската социалистическа партия за избор на лидер. Може би тези съображение са изиграли своята роля за оттеглянето на подкрепата им за документа“, заяви Андрей Гюров пред БНР.

Той разкри и защо срещата между ПП и президента Радев се е проточила твърде дълго.

„Говорихме подробно за усилията, които ние правим и разговорите ни с отделните парламентарни групи. Говорихме за предизвикателствата, които стоят пред страната и нашите виждания, които невинаги съвпадат на 100 процента, как те могат да бъдат решени. Обсъдихме теми, които са залегнали в нашата декларации – иновативна икономика, сигурност и върховенство на закона, преодоляване на неравенствата. Мислим, че около тези теми трябва да има обединение. Продължаваме да мислим, че вторият мандат е истински шанс за страната. Правим всичко възможно дори и малък този шанс да бъде максимално използван“, добави Андрей Гюров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ