БОМБА! Адвокат с важно разяснение по случая с Георги Йомов и решението на УЕФА

Тибо Вион, Али Соу, Георги Йомов, Валентин Антов

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов разясни ситуацията относно очакваното решение на УЕФА заради случая с употреба на допинг от българския национал Георги Йомов. Както е известно, фланговият футболист на „армейците“ беше даде положителна проба за забранено вещество през лятото на 2022 г. и след това не е играл за „червените“.

„Около ситуацията с Георги Йомов няма нищо официално. Няма резултати. От наша страна производството се водеше до снабдяването с доказателство, а оттам – нататък вече колегите поемат. Наказание на Йомов не е наложено. Докато в официалният сайт на ЦСКА не се появи информация, всичко е само спекулации. Toва, което се пише за 4 години или за 2, са просто максималните срокове по регламентите на УЕФА“, заяви Трендафилов пред „Мач Телеграф“.

„Доколкото имам опит в производства специално пред тези съдилища, няма фиксирани срокове. Те имат едни инструктивни срокове за решение, но не искам да навлизам в подробности. Затова сме наели професионалисти, които само с това се занимават. Абсолютно доверие имам на колегите от швейцарската кантора“, допълни юристът на „армейците“.

„Беше един дълъг процес, в който се искаха някакви документи и експертизи. Всичко, което са поискали, както от кантората, така и от Антидопинговата централа, гледаме моментално да го набавим, за да може точното производство да е обективно и да се постигне решение.“

„Аз вярвам, както всички останали, че той е невинен и това е просто някаква грешка. Дай Боже, да се докаже и да излезе точно това със съдебно решение. Първо – защото е важен футболист за клуба. Второ – защото е неприятен казус за него и изцяло за българския спорт. Не е хубаво, особено в ЦСКА, да се появяват подобни ситуации. В крайна сметка ние сме лицето, което представя българския спорт в Европа“, , завърши Трендафилов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ