КУРИОЗ! Арестант се разболя внезапно след среща с адвоката си, близките му бесни: Оставят го да умре

6916f959ee0e786d317065ac97e0754f

Близки на арестант във врачанския затвор са притеснени за здравето му, съобщава BulNews.

Преди повече от месец 44-годишният мъж бе обвинен в отвличане на 31-годишна жителка на село Алтимир.

Полицията и прокуратурата веднага подхванаха случая, а по-късно стана ясно, че Дилян е мъж на отвлечената жена.

За деянието той бе задържан за 72 часа, като по-късно съдът във Враца внесе иск за „задържане под стража“ на 44-годишния мъж.

Цветомира, сестра на Дилян Вельов от Селановци, сподели, че от 5 дни брат ѝ повръща кръв. По нейни думи, служителите в затвора са извикали линейка, но не са му позволили да бъде откаран до Спешния център във Враца за преглед и лечение.
„Брат ми е оставен да умре, никой не му обръща внимание. Как да му помогна? Всичко това е заговор срещу него“, разказа още сестрата на арестанта.

По неофициална информация, след последната среща на Дилян с адвоката му, състоянието на обвинения в отвличане мъж рязко се влошило. От тогава във врачанския затвор три пъти са викани медици от Спешния център, които му поставяли инжекции, тъй като 44-годишният мъж имал възпален нерв в областта на кръста.

Процедурите по извеждане на арестанти заради влошаване на здравословното им състояние изискват разпореждане от прокурор и съставяне на направление. Затова, след като бъдат налице всички необходими документи, Дилян Вельов може да бъде изведен от арестите на затвора във Враца и откаран за преглед от специалист невролог.
Към момента близки на мъжа са пред зандата и очакват той да бъде изведен, за да му бъде оказана необходимата според тях помощ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ