ТРАГЕДИЯ! Загиналият парапланерист на Мусала е един от най-добрите ни състезатели

priiatel-pochinaliia-paraplanerist-420

Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. Така приятели на загиналия парапланерист при инцидента на връх Мусала описват личността му. „В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив, и знаейки възможности те си, летеше по подобаващ начин“, пишат още негови колеги за маниера му на летене.

Припомняме, че мъжът почина след удар в метеорологичната станция на най-високия връх в страната. Тома Стайков е опитен летец, който само преди няколко месеца се класира на първо място в първото състезание по прелети с парапланер „Банско Оупън“. Единственият свидетел на инцидента е метеорологът на връх Мусала, който е и спасител от доброволческия отряд от Самоков, пише Trafficnews.bg.

Вижте трогателното обръщение колега на Тома, публикуване с страницата на български парапланеристи „Българска Крос Кънтри Лига“:

„Скъпи съмишленици, настъпи новата година и с нея дойде най-тежкият удар за мен и мисля че за цялото Пара Общество.

За съжаление нашият другар и безценен приятел Тома Стайков е починал вследствие на тежките травми, които е претърпял днес след инцидент на Мусала. Оня ден си пиехме една теле ракия по случай празниците и днес вече го няма. Толкова сме крехки, по дяволите!!!

Щастието в този момент го е напуснало и съдбата му вече е в ръцете на Господ, който се надявам да се отнася така добре и почтено с него, както той се отнасяше с нас.

Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце. В последно време му се беше отворил голям апетит за летене. Винаги предпазлив, и знаейки възможности те си, летеше по подобаващ начин и не веднъж или два пъти съм споделял облаците с него .

Той ми беше като брат. Винаги отваряйки вратите на дома си за мен, участваше редовно на състезания, имаше мерак и на масата …

Каквото и да кажа още за него със сигурност ще пропусна нещо. Просто няма по голяма мъка и скръб за мен в този момент от това, че моето аверче Томи го няма вече …..

Потънал съм в мъка и направо не знам къде съм !

Свързах се със сестра му и я помолих, ако има нужда от нас за нещо, че може да разчита на нас за каквото и да се било !

Не знам дали там където отива ще има възможност да прочете това, но :

Томи, искам да знаеш, че винаги ще бъдеш част от мен, приятелю … Почивай мир и нека твоето приключение не свърши до тук ! Нека светлината, която излъчваше, не спира да грее там където и да си!!!

Обичам те завинаги!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ