НАПРЕЖЕНИЕ! Минеков мисли, че е велик. Нападна Радев: Тоя не ме покани на срещата с актьорите

велислав минеков

Министърът на културата Велислав Минеков страдал, че не може да уволни директора на Народния театър, съобщава ПИК, цитирайки свои осведомени източници. Вместо да решава проблемите в културата, той ги създава и се набута по безобразен начин в конфликта на първата ни сцена, предизвикан от вандалското поведение на Александър Морфов, обиди актьорите и заплаши директора.

Поведението на Минеков ядоса и президента.

Вместо да го махне незабавно заради безбройните гафове, Радев само му отправи предупреждение. А културният министър продължи в познатия си стил. „С арогантен език Минеков нападна дори президента, че „тоя не го бил поканил на срещата с актьорите“. Явно министърът до такава степен си е повярвал, че е „велик“, че не си дава сметка, че „тоя“ е президентът на Република България и е негов работодател, който може да се среща, с когото си иска и когато си поиска, без присъствие на подчинените си“, пишат в сигнал до агенцията служители на културното министерство.

Минеков не може да уволни директора на Народния театър, но скандалът там спокойно може да уволни самия Минеков. И то веднага.

„Министър не е ремонтирал нито един театър, нито едно училище дори, а разчиства пътя на свои съратници за държавни служби. Какво падение е да караш подчинените ти институти да ти пишат благодарствени писма под угрозата, че иначе няма да са на постовете. Такава арогантност може да се роди само от човек, който е абсолютно перде“, недоумяват работещите в министерството.

И споделят, че злополучният за българската култура Минеков трескаво уреждал приближените си, които довлече със себе си и при втория служебен кабинет. Ведомството вече е обезкървено от квалифицирани кадри и е населено от разни протестъри и незнайни активисти.

Прекрасният фонд „13 века България“ е превърнат в хранилка на застаряващи баби. Скандалният му съветник Светослав Трайков, уреден на бърза ръка за държавен служител, за шеф на отдел в международната дирекция на министерството и за кратко – дори член на борда на НДК, вече бил обявен и за верификатор /оценител/ по Норвежката програма за културни проекти. Политическият хамелеон Трайков, сменил досега четири политически формации, няма компетенции за нито една от длъжностите, с които е възнаграден.

„Милионите от Норвежката програма, осигурени с подписа на Вежди Рашидов, днес се разпределят от минековци“. възмутени са работещи в културното ведомство.

Източниците ни твърдят още, че друга номенклатура, намърдана в министерството за парламентарен секретар – Жанет Жикова, се била прицелила в поста главен секретар на Института за недвижимо културно наследство, подчинен на министъра. Кадровичка в сянка при Минеков е някоя си Елена Николова, негов платен съветник, уредена и за шеф на борда на държавното дружество „Реставрация“, и за член на управителния съвет на фонд „Култура“. Незаменимата Николова беше намърдана от Минеков в предишния му мандат на служебен министър за държавен служител и дори за главен секретар на ведомството, откъдето беше изпъдена с шест заплати накуп. Тя се хвалела, че хем взела шестте заплати, хем сега пак е на софрата. Минеков държал и още доста свои храненици в министерството, възнаградени с държавни постове.

„Докато урежда лапачите, Минеков превърна ведомството в безхаберна територия, в която произвежда само скандали. След неговото управление ведомството спокойно може да бъде закрито“, пишат в сигнала си служители от ведомството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ