Даниел Митов към Иванов: От дрънчащо ремарке на ПП, ДБ може да е влекача на бъдещо управление

Даниел Митов

„Когато говорим за третия мандат първо трябва да – стане ясно на кого ще бъде даден, но ако тази хипотеза се осъществи, пред ДБ се отваря възможността да се превърнат от ремарке на „Продължаваме промяната“, което дрънчи зад разбитата конструкция, във влекач, в лидиращ фактор, който може в крайна сметка да бъде нощеса конкрукция на едно бъдещо управление“.

Това заяви преди бТВ тази сутрин заместник- председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Не сме спирали да говорим за съдебна реформа. ГЕРБ се превърна в мотор не само на определени десни промени, които трябваше да се случат като излизането от ситуацията с Република Северна Македония, даването на военна и военно- техническа помощ за Украйна, решението, което НС прие за еврозоната и др. Ние винаги сме казвали, че съдебна реформа трябва да се направи всеобхватно. Но трябва да се реформира всичко като се започне от системата на образованието на юристите, през следствието, прокуратурата и съда. Всички тези елементи трябва да се разглеждат всеобхватно и логично. А не както бяха тръгнали в предишното правителство да си нагласят – определени системи така, че да атакуват определени персоажи. Ако срещу определени хора. Ако тръгнем да разговаряме по този начин, сме готови да седнем за общ разговор“, добави още Митов.

Той призна също, че се надява президентът Румен Радев да тръчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство именно на „Демократична България.

„Защото там се оформя някаква възможност за диалог. Ако се даде на „Български възход“, отново сме готови да водим същите разговори. Но ако ще си говорим затова къде има най-солидна близост, то „Демократична България“ се приближават до най-голяма степен до това, което ние виждаме като проблеми и решения. Ние добронамерено сме предложили Христо Иванов да е премиер, но ако не иска, има и други формули. Бихме участвали в сериозен разговор с приоритети и ясен персонален състав след това. Видяхме, че зад правителството, което ние предложихме, застанаха 115 депутати и малко не достигна за мнозинство. В случая ДБ би могла да изиграе ролята на фактор, който да добави елементите, които липсваха в мандата, който бе даден на ГЕРБ“, добави Даниел Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ