Протестиращи блокираха сградата на НС. Депутати излязоха, народът освирка Киро: Вие сте виновни!

кирил петков

Стотици протестиращи се събраха над митинг зад парламента, свързан със запазване на Маришките въглищни централи. Той бе организиран от синдикалната организация КНСБ. Междувременно в парламента се обсъжда проекторешение, свързано с предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). То е подкрепено с почти пълен консенсус и е свързано и със запазване на въглищните мощности.

В един момент депутатите спряха дебатите, а част от тях излязоха да говорят пред протестиращите.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров даде думата на представители от целия политически спектър – ГЕРБ, БСП, „Възраждане“, ДПС, „Демократична България“, „Български възход“. Протестиращите ги изслушаха сравнително кротко.

В един момент микрофонът взе и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) и доскорошен премиер Кирил Петков. Тогава обаче започва бурно освиркване и дюдюкане срещу него.

Речта на Петков почти не се чу. С това протестиращите демонстративно посочиха ПП като виновни за опасността от закриване дейността на централите в Маришкия басейн.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ