Народът излиза на бунт в Бузовград. Пуснаха от ареста шофьора, убил 14-годишния Иван

димитър косев

Жителите на казанлъшкото село Бузовград организират днес от 17 часа протест срещу освобождаването под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, обвинен за тежкия пътен инцидент от 11 ноември м.г., при който загина 14-годишния жител на селото Иван Седмаков. Косев пътувал с личния си автомобил към дома си в съседното село Розово след работа, когато помел детето, предава 24 часа.

От прокуратурата в Стара Загора днес обясниха, че Косев е освободен под парична гаранция, тъй като е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, а при това обвинение максималният срок за задържане в ареста е 2 месеца. Той изтече вчера, тъй като шофьорът е бил задържан в дома си още същата вечер, когато е станала катастрофата на изхода на село Бузовград.

Когато съдът в Казанлък му наложи ареста, стана ясно, че по време на инцидента мъжът бил зад волана след употреба на алкохол – 1,38 промила, както и употребил наркотици, но тези обстоятелства могат да повлияят върху тежестта на една бъдеща присъда, но не и на мярката за неотклоние, обясниха още от прокуратурата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ