Киро е безутешен! Гълъб Донев отчете работата на служебния кабинет: Заварихме държава на пауза

гълъб донев

В началото на отчета на служебния кабинет премиерът Гълъб Донев подчерта, че нито едно правителство след края на 2009-та не е представяло отчет за действията си в края на мандата си.

„Ще направя уточнението, че сме тук не за да отчитаме дейност, нито да се похвалим, тук сме за да представим резултатите от нашата работа, която промени живота на българите към по-добро. Резултатите ни се дължат на екипния принцип на работа”, добави Донев.

„Заварихме държава на пауза, в която връзките на взаимодействие между институциите бяха прекъснати. Напредъкът в комуникацията е невидим, но не бива да се подценява. Според мнозина отговорност на служебния кабинет се изчерпва с организирането на предсрочните избори. Основното е това, но в политическото пространство е надвиснало предчувствието за скорошното избори. Сега е моментът да припомним, че нашият кабинет се справи отлично с вота на 2 октомври 2022. Това е оценката на граждани и на международните наблюдатели, активността беше ниска, но това не зависи от служебния кабинет”, подчерта Донев.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който отговаряше за сигурността на вота през октомври, подчерта, че МВР е обезпечил криминалния контингент по време на парламентарните избори, така че да се намали до минимум контролирания вот и да се осигурят честни резултати на изборите. Той отбеляза, че е била създадена работна група по киберсигурност, което е позволило да се обезпечи и този процес.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ