Радев хвърли бомба: БСП имаха най-голям шанс! Последната година имаше промяна в поведението им

румен радев

„Това е българският конституционен модел. 3 са опитите и когато първите 2 политически сили не успеят да съставят правителство право на президента е да реши на кого ще връчи третия мандат. Но нека да е ясно, че преди да стигнем до последния трети мандат има първи 2 мандата, където са в случая големите политически сили. И когато те, както е в случая не искат да съставят правителство, третия мандат е обречен“, това заяви президентът Румен Радев пред „Дарик Радио“.

„Вече няколко пъти се аргументирах защо връчих мандата на БСП. Тук имаше наистина големи вълнения в обществото. Защо не „Демократична България“? Разбира се, че ДБ има своите шансове, поне имаше и така беше привидно. Но вие знаете, че последните години г-н Христо Иванов говореше непрекъснато, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат поставени в карантина за дълги години. Вдигаше се лозунгът „Никога ГЕРБ“. Когато ГЕРБ изпревариха с активност предложението към ДБ да се състави правителство, в случая ръководството на ДБ по-скоро запази мълчание, не каза „не“. Имаше колебливост“, каза Радев.

„Трябва да е ясно в каква политическа конфигурация е бил даван този мандат. Виждаме, че те не си приличат една с друга. Можем да кажем, че за последната година, особено в последните месеца има промяна в поведението на БСП. Убеден съм, че там имаше последния най-голям шанс“, допълни Радев.

„Ние не можем да обещаем нулева миграция“, каза президентът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ