Нинова ври и кипи, скочи срещу министър на Радев: Уволних го за корупция! Има сигнал в прокуратурата

корнелия нинова

Служебният министър Стоянов лъже, че днес съм казала, че съм знаела за износ за Украйна“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук след изказването на Никола Стоянов в „Защо, г-н министър?“.

Ето целия пост на Корнелия Нинова във Фейсбук:

В момента служебният министър на икономиката Стоянов лъже в БТВ, че днес съм казала, че съм знаела за износ за Украйна. Нито днес, нито когато и да било съм произнасяла това. И преди и сега твърдя, че нито един патрон не е изнесен за Украйна.

Този човек го уволних за данни за корупция. Сигнал за това има и в прокуратурата.

Сега веднага завеждам поредното дело срещу министъра за набеждаване.

Припомняме:

„Най-накрая Корнелия Нинова призна, че е знаела, че просто се заобикаля забраната, наложена от НС за износ на оръжие към Украйна.“ Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред bTV в предаването „Защо, г-н министър.“

„Ако Народното събрание ви каже: недейте да продавате оръжие на Украйна и даже това се случва по ваша инициатива. И вие инициирате това да се случи, както е било по предложение на Корнелия Нинова (бивш министър на икономиката в кабинета „Петков“), а вие казвате, че през трети държави сте правили този износ, сигурно нещо не е наред“, подчерта Стоянов.

„Сега, защо се вдига тази тема и „Ди Велт“ пише това? И то с поръчкова статия – съгласна съм с президента Радев. Напълно поръчкова, то се видя колко струва. Който си го е поръчал, да се обяснява – имам предвид Киро и Асен“, обяви днес пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя има версия, защо ПП са се принудили да плащат солено за абсурден пиар.

„Борисов казва: аз уредих оръжието за Украйна. ДБ, за да не са по-назад казват: Ние предлагаме да бъде заклеймен Гладоморът. ПП си казват – сега ние ще кажем през „Ди Велт, че ние сме спасили Украйна. Кой вярва че ние сме спасили Украйна в тази колосална война и изливане на милиарди от цял свят? И ние с продукцията на ВМЗ Сопот сме спасили Украйна?“, иронизира изявата на Кирил Петков бившата му коалиционна партноьрка.

Нинова е категорична, че няма нито един документ, свидетелстващ, че българските оръжия пътуват за Украйна. Оприличи ситуацията с продажба на автомобил – все едно да продадеш колата си и да забраниш на купувача да я даде на друг или препродаде.

Източник: Епицентър



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ