Жестоко убийство разтърси България! Осъждан 14 пъти уби Манол след 8-часов запой в Родопите

Полиция

Пиянски запой завърши с убийство в смолянското село Чокманово. За тежкото престъпление е задържан 49-годишният Слави Койчев. Той е направил самопризнания пред разследващите за убийството на приятеля си Манол Радев. Драмата се разиграва в събота на първия етаж на къща в Чокманово. След като от 10 до 18. 20 часа трима приятели пили сериозни количества алкохол, между Слави и Манол възникнал скандал и Слави започнал да удря Манол с ръце и крака, нанесъл му и множество удари по главата с твърд предмет. За намерения труп на мъж, който не диша и е с много кръв по него, е подаден сигнал на тел. 112 от друг човек, който попаднал на жестоката картина.

Мъжът е починал на място от нараняванията, разкриха на брифинг на окръжният прокурор на Смолян Недко Симов и директорът на ОД на МВР – Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев.

„Убитият е 53-годишен мъжи и е задържан за 72 часа. Предстои да поискаме от съда постоянна мярка. Успели сме да извършим оглед на местопроизшествието, оглед на трупа и му е извършена аутопсия. Предстои назначаването на няколко сложни експертизи на откритите към настоящият момент следи, като сред тях е съдебно–медицинска, дактилоскопна и химическа“, каза Симов. Той разкри, че разследващите проверяват няколко версии, като основната е, че Слави е причинил сам умишлено убийството, но има версия за съпричастност към убийството и на третия в компанията. По случая е заведено досъдебно производство за престъпление по чл. 115 ал. 1 от Наказателния кодекс. Прокуратурата ще иска за него най-тежкото наказание, от 10 до 20 години затвор.

Тримата мъже се познавали отдавна, Слави и Манол са от Чокманово, а третият мъж е с корен от Чокманово, но живее в Пловдив. Пияният убиец не се е крил, само се преместил от сградата, в която е станало убийството. „Той е многократно осъждан, досега има 14 присъди, включително и за извършен грабеж и множество кражби. Налагани са му ефективни присъди, които е изтърпял, но към момента е реабилитиран. Пострадалият също е със съдебно минало, осъждан е два пъти. Имали са доста чести контакти двамата, безработни са, единственото което ги свързва е алкохола“, посочи още шефът на ОД на МВР – Смолян.

На убития и убиеца са взети кръвни проби за алкохол, но и преди да са излезли резултатите е ясно, че количеството, което са изпили, е значително, казаха разследващите.

Задържан е и третият, който е бил в компанията. Той е прибран в ареста за 24 часа до изясняване на случая.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ