Народът побесня! Съдът пусна срещу 3000лв. гаранция шофьора Изет, блъснал и убил пешеходец

pusnaha-sreshtu-3000-leva-garantsiia-167

Апелативен съд – Пловдив измени взетата от Окръжен съд – Пловдив спрямо 32-годишния Изет Петелов, мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 3 000 лева, предава TrafficNews.bg.

Срещу мъжа бе повдигнато обвинение за това, че на 28 януари 2023г., на ул. „Шумен“ в Пловдив , при управление на товарен автомобил „Рено Мастер“, е блъснал и убил пешеходеца Киро Атанасов докато микробусът се движел на заден ход, като след това той е избягал от местопроизшествието.

Припомняме, че шофьорът бе заловен от полицейските служители няколко часа след пътното произшествието в района на Гоце Делчев. Той бе тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите бяха отрицателни.

В преходното заседание защитата на 32-годишния мъж обясни, че след като е станал ударът, Петелов е спрял веднага и слязъл от микробуса, като е отишъл с другия пътник да видят какво се случва. Първото, което направили двамата е да издърпат човека, а той е бил жив и в добро състояние, дори им е казал “оставете ме”.

Адвокатът добави, че докато са държали пострадалия, обвиняемият е бил ударен в слепоочието, от хората, които се намирали в този квартал, а от страх да не бъде нападнат той е напуснал мястото на инцидента.

Така на днешното заседание след запознаване с доказателствата по делото и изслушване на доводите на страните, апелативните съдии приеха, че има достатъчно данни, за съпричастност на Изет Петелов към деянието, в което е обвинен. Що се отнася до втората предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ съдът счита, че бягството на обвиняемия от местопроизшествието не означава, че има реална опасност от укриване, защото е част от квалификацията на деянието от обективна страна, за което е обвинен.

Съдът прие, че има добри характеристични данни за обвиняемия, семеен с две деца, трудово ангажиран, с чисто съдебно минало, постоянен адрес в село Огняново. За това реши, че спрямо него подходящата мярка за неотклонение е „парична гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Определението на Апелативния съд е окончателно.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ