Радев изригна с предупреждение към ЕС, каза какво ще направим ако поискат ядрени санкции срещу Русия

румен радев

„България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в областта на ядрената енергетика. Отчитаме всички области, в които това (налагането на санкции) може да стане, но там, където са застрашени нашите интереси, не можем да го приемем. Ако се наложи ще наложим вето“, това заяви президентът Румен Радев от Брюксел.

„Украйна е във фокуса на всички дебати в ЕС и не само. Време е 1 година след започването на тази кръвопролитна война, фокусът да бъде поставен най-вече върху мерките за нейното преустановяване и за възобновяването на всички дипломатически усилия, така че да търсим мирно решение на конфликта. България ще продължи да подкрепя украинските хора на място в тяхната справедлива битка за свободата на страната им“, каза още Радев.

Президентът Румен Радев представлява България на извънредното заседание на Европейския съвет, което се провежда на 9 и 10 февруари в Брюксел.

Преди заседанието държавният ни глава говори пред журналисти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ