ФУРИЯ! Нов скандал гърми в БСП преди конгреса: Корнелия Нинова се разлюти, чисти кметове

корнелия нинова

Нов скандал гръмна в БСП ден преди конгреса в събота. Соцлидерът Корнелия Нинова чисти неудобните. Единственият кмет на БСП в София – на район „Изгрев” – д-р Делян Георгиев бе изключен. Под негово ръководство са трите столични квартала „Изгрев“, „Изток“ и „Дианабад“. Това е третият отстрелят от „Позитано“ 20 кмет след градоначалниците на Перник – Станислав Владимиров, и на Плевен – Пенчо Милков.

Новината съобщи в интервю за „Стандарт” топ социалистът Кирил Добрев. Миналата година той също бе изключен от БСП, но съдът го реабилитира, обявявайки решението на пленума за незаконно.

Страх тресе 4-ия етаж на „Позитано“, разкри още Кирил Добрев. Той съобщи, че преди конгреса се прави пълен преглед на делегатите като срещу всяко име се отбелязва дали поддържа или не Корнелия Нинова. Това означава несигурност и страх. Само преди дни на един от тези пленуми със спорен кворум бяха закрити организациите в Симеоновград и Харманли, защото не посрещнали Корнелия Нинова. В Пловдив смяната на ръководството по служебен път доведе до пълната подмяна в делегатския състав, близо 30 души, каза още Добрев.

70 делегати са отстранени от конгреса. Това се случва за първи път от 30 години насам.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ