Фото-туризъм в Пловдив? Задължително! Ето ви 6 любими места за снимки

Пловдив, Залез, Времето, Слънце

Фототуризмът е все по-популярен и мнозина пътуват до различни места именно, за да си направят страхотни снимки с интересни туристически дестинации. Ето къде може да си направите невероятни снимки в Пловдив.

Античния театър

Това е популярна атракция в Пловдив, която привлича много туристи най-вече заради атрактивните снимки, които могат да си направят на фона на тази древна архитектура. Непосредствено до античния театър има и заведение, където може да се почерпите и побъбрите с приятели на фона на страхотна панорама към града и Родопите.

Калдаръмените улици на Стария град

Навлизайки в Стария град, може да се изгубите сред множеството тесни калдаръмени улици с надвиснали над тях цветни старовремски къщи. Ще се потопите в една друга епоха, която си заслужава да овековечите в снимка.

Гледката от Небет тепе

Ако се намирате в Стария град, изкачете се до най-високата му точка. Това е Небет тепе, обсипано с древни римски руини, откъдето може да се насладите на невероятна панорамна гледка към града, както и към Младежкия хълм, Бунарджика и Родопите.

Фонтаните в градската градина

Градската градина в Пловдив е приятно място за отмора по всяко време на годината. Но лятото ще имате възможност и да се снимате на фона на пеещите фонтани, които вечер светят в цветовете на дъгата.

Гребната база

В северозападната част на града се намира гребния канал, където може да се разходите покрай водата, да карате колело или ролери, както и да се снимате от моста. Мястото е особено романтично по залез слънце.

Капана

Така се нарича част от центъра на Пловдив, където може да се почувствате като в малко европейско градче. Има приятни заведения, арт магазинчета, рисуване с къна, павирани улички, цветни къщи и интересни улични декорации. Капанът е чудесно място да хапнете, пийнете и да се снимате.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ