Александър Симов се появи изненадан в ефир: Възхитен съм! Манолова отново се откри като ляв човек

александър симов

„Чета много мелодраматични есета на тема как Корнелия Нинова и „нейната група“ се били разправяли с „инакомислещите“. Нищо подобно. Нищо не противоречи повече на истината. Тези хора бяха изключени, защото се опитаха да направят изключително грозна сцена, която противоречи на всека идея за свободомислие – те блокираха трибуната на Конгреса по недопустим начин“.

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Александър Симов по повод изключването на членове на партията от Конгреса на БСП.

В ефира на Euronews Bulgaria той посочи, че в БСП винаги е имало различни мнения и почти не е имало Конгрес, който да не протече „драматично“, но никой никога не си е позволявал да блокира трибуната. „Това е явно нарушение на дисциплината. Подобно поведение е недопустимо, несъвместимо не само с партийния, но и с човешкия морал“, каза Симов.

„Корнелия Нинова е избрана с гласовете на 80% от социалистите, които са гласували за нея на пряк избор. След това на всеки форум, който някога се провеждал, Корнелия Нинова е демонстрирала смазващо мнозинство на подкрепа. Дори и на този Конгрес, тя победи с два пъти повече гласове, отколкото можеха да съберат нейните противници, които организираха сцени за викане пред залата“, категоричен бе социалистът.

По думите му, в БСП съществуват хора, които не са работили за БСП през последните години – а една голяма част от тях са били изключени на Конгреса. „Хора, които буквално работеха за други политически партии, забъркват БСП в постоянен скандал и ние плащаме за това. Тези хора работеха последователно за Мая Манолова, след това за „Има такъв народ“, след това за „Продължаваме промяната“, за Стефан Янев, а сега очевидно виждам, че пак ще работят за Мая Манолова и за странното политическо образование, наречено коалиция „Левицата“, коментира Симов.

Той посочи, че тези хора са изразители на процес, който системно удря по БСП: „Те не могат да разберат, че мнозинството в партията мисли по различен начин. Представете си на какво беше подложена БСП пет години. Някои хора направиха политическа кариера от това да плюят собствената си партия по телевизионните студиа. Покажете ми друга партия, която да го прави – нима те нямат вътрешни проблеми?“, попита Симов.

Социалистът изрази надежда, че БСП има шансове да се представи по-добре на предстоящите избори: „Имаме какво да кажем на хората, тъй като в един фрагментиран парламент, БСП прояви последователност, реализирайки част от социалните идеи, за които се е борила с години. Имаме всички шансове да се представим по-добре. Смятам, че бързо можем да оставим тази политическо-организационна драма зад нас“.

„Възхитен съм, че Мая Манолова отново се откри като ляв човек. Нека да припомня, че само преди две години Мая Манолова стоеше над тези разграничения. Тя твърдеше, че няма ляво и дясно – няма такова нещо в световната история. Тя се поставяше отвъд тези „банални разграничения за простолюдието“. Сега изведнъж Мая Манолова е основен коментатор за БСП, основен анализатор на процесите в БСП и очевидно политически субект, в който ще се съберат Румен Петков, който навремето говореше за „тишината в спалнята“ на Татяна Дончева, и самата Татяна Дончева, която очевидно му е простила тази обида“, коментира Симов.

Социалистът посочи, че от 2001 г. се занимава с процесите в левицата и коалиция, която възниква наново и има една единствена тема, която е БСП – винаги се проваля: „Причината за това е, че те няма какво да предложат освен анализите и мненията си върху БСП. Просто ще се провалят. Тук ще бъдат хвърлени ресурси, от Президентството могат да им дадат рамо, наши другари могат да работят за тях, но хора като тези, няма да успеят, защото те не представляват лявото в България“, каза в заключение Симов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ