Грозна измама в Пловдив: Завлякоха студентка с 18 бона

пари

61-годишен успя да измами чуждестранна студентка и да ѝ отмъкне близо 18 бона. Той обещал да уреди прехвърлянето на брат ѝ, който бил в Медицинския университет в Плевен, в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя.

25-годишната дама от иракски произход, но с шведско гражданство,  открила измамника чрез посредник в група в мобилно приложение. За извършването на услугата на няколко пъти тя му превела общо 9000 евро. Измамникът настоявал парите да бъдат предоставени от студентката в брой, но тя ги превела по банкова сметка на негов близък, пише Марица. След това „посредникът“ престанал да отговаря на мобилните си телефони и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в МУ – Пловдив. Така той загубил студентските права и бил отписан от МУ –Плевен.

След подаване на сигнал, измамникът бил открит и задържан, Районната прокуратура в Пловдив вече го е привлякла като обвиняем. Съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спряно него. Действията по разследването продължават.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ