Гърми страшен скандал! Демерджиев за пребития от полицаи младеж: Не е подходил безобидно

Демерджиев

19-годишното момче, пребито пред дискотека в Плевен, не е подходило безобидно към ситуацията. Такова мнение изрази пред журналисти в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев. Бащата на пострадалия твърди, че синът му е бит от полицаи, които тогава не били на смяна, съобщи Нова ТВ.

„Всеки униформен, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Много внимателно трябва да се следят подобни случаи. Понякога има важни нюанси, които се спестяват. След като се изгледат внимателно кадрите от камерите, се вижда, че момчето е провокирало ситуацията. На финала на проверката сме. Много рядко органите на реда си позволяват да посегнат на някого, без да има провокация. Обикновено полицаят реагира, когато е нападнат”, поясни той.

За бития осмокласник в София

„Работи се по случая. Винаги се извършват незабавни проверки. Реагираме веднага и категорично. Няма я практиката да се водят дълги производства и проверки, които траят месеци с цел да се загуби интерес към случая”, каза Демерджиев.

За изборите

Относно предстоящия вот, вътрешният министър увери, че МВР ще предотврати купуването на гласове.

„След провеждането на няколко избора, министерството има добре установен механизъм за противодействие на купения вот. Бих казал, че работим като смазана машина”, каза още Демерджиев.

„Ще добавим малко енергия заради връщането на хартиената бюлетина. Очакваме по-голяма активност от хората, които искат да манипулират вота с различни престъпни практики”, допълни той. И категорично заяви, че ако се налага, ще има рокади по дирекциите.

Мигрантски натиск след трусовете в Турция?

Според Демерджиев няма предпоставки да очакваме мигрантска вълна от Турция след смъртоносните земетресения.

„Няма данни за сериозни придвижвания в Турция. В момента Бургас не е арена за преследване на мигранти. Мигрантският натиск е намалял“, обясни още вътрешният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ