Промени в листите на ГЕРБ! Борисов ли ще води пак в Пловдив?

борисов

Бойко Борисов отново ще застане начело на кандидатдепутатските листи на ГЕРБ в софийския 25-и многомандатен избирателен район и в Пловдив. Срещу него ще се изправят Христо Петров – Ицо Хазарта (в София) и зам.-председателят на 48-мото Народно събрание Никола Минчев (в Пловдив) за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Костадин Костадинов (в София) и Ангел Георгиев (в Пловдив) за „Възраждане“.

Останалите водачи на листи ще бъдат одобрени от изпълнителната комисия на партията във вторник или сряда, посочват от партийния пресцентър. Вече е известно обаче, че по-голямата част от близките до лидера на партията Бойко Борисов съпартийци отново ще оглавят листите.

Така например зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев ще поведе кандидатдепутатската листа в Габрово, откъдето се яви и на вота през октомври. Бившият енергиен министър Делян Добрев остава водач в Хасково, а бившият социален министър Деница Сачева – в Добрич.

Зам.-председателят на 48-мото Народно събрание Росен Желязков по всяка вероятност ще запази водаческото си място в Благоевград, а колежката му Росица Кирова, която пък беше зам.-председател на 47-мото Народно събрание, ще води във Видин.

Бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов също отново ще оглави листата във Велико Търново, а Цвета Караянчева отново ще се опита да влезе в парламента като водач на листата от Кърджали, пише dnevnik.bg.

От партията посочват, че и сред останалите водачи не се предвиждат сериозни промени, но все пак ще се вземат предвид промените в разпределението на мандатите след излизането на новите данни от преброяването на населението.

Някои от политическите сили вече започнаха да оповестяват водачите на листите си, като се очаква всички имена да станат окончателно известни на 28 февруари, когато изтича крайният срок за регистрация на листите в районните избирателни комисии.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ