Варненски петокласници станаха членове на Менса. Единият взриви БТВ: Майка ми ще ме убие

ученик

Деветима петокласници от варненската Математическа гимназия станаха наведнъж членове на “Менса”, организацията на хората с висока интелигентност. Това стана повод bTV за излъчи репортаж за децата, за които тестът за интелигентност се е оказал по-скоро лесен. Младите варненски математици споделиха мечтите си за бъдещето си, като повечето от тях още от тази възраст смятат да учат в чужбина и да се реализират в най-вече в професията програмист.

Зрителите обаче със сигурност ще запомнят най-вече един от петокласниците. Александър Аспарухов се отличи от останалите, като каза, че вече има занимание, което смята да развие професионално.

“Аз понеже имам канал в YouTube, смятам да стана известен и от това да натрупам пари”, заяви без притеснения момчето, явно вдъхновено от бума на влогърите и инфлуенсърите у нас и по света. Александър обаче призна, че това занимание не е любимото на родителите му.

“Майка ми каза, че ако си направя реклама, ще ме убие”, разкри през смях детето, което явно не е издържало на изкушението да изпъкне по най-гледаната телевизия. Репортажът беше излъчен в “Преди обед”, а водещите Деси Стоянова и Сашо Кадиев искрено се развеселиха от авторекламата на Александър, която може да му донесе проблеми вкъщи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ