Ден за борба с училищния тормоз отбелязаха ученици от Пловдив

IMG_4908-1-920x425

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме световния Ден за борба с училищния тормоз.

Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

СУ „Никола Вапцаров“ отбеляза Деня на розовата фланелка с различни мероприятия. Учениците от 11. „б“ клас заедно с класния си ръководител- Елеонора Янчева, изработиха розови сърца, които подариха на учениците от 3. „б“и 2. „а“ клас. Мотото беше „НЕ на тормоза, но не за ден!“

Ученичките Йоана Ильова, Кристина Байрактарова и Полина Минчева от 11. „б“ клас подготвиха материали за историята на този ден, които прочетоха по училищната уредба. Директорът Стоян Стратиев приветства идеята на учениците и подкрепи каузата, пише plovdiv24.

Учениците от 2-ри клас с паралелки а, б, в, г, д, е и 3-ти клас с паралелки а, б и е  на СУ „Свети Константин – Кирил Философ“, гр. Пловдив с голямо вдъхновение и обич се включиха в изработването на табла посветени на световния Ден за борба с училищния тормоз. Призоваха да не използваме думи, които нараняват, да си помагаме, да бъдем добри, да се разбираме и обичаме.

Учениците от I до IV клас в СУ „Димитър Матевски“ заедно със своите учители ГЦОУД също заявиха открито своята позиция и казаха :“Не на тормоза в училище!“

В беседи и разговори учители и ученици обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за небходимостта да бъдем съпричастни и да не затвяряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.

Всички ученици от I до IV клас се включиха в инициативата като излязоха на двора, облечени с розови фланелки, закичени с розови стикери с надпис: „Не на тормоза, но не за ден!“. Учениците оформиха огромно сърце и пуснаха своите розови балони в знак на съпричастност и противопоставяне срещу тормоза в училище.

Отбелязването на световния Ден на розовата фланелка ни кара да се замислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, да осъзнаем, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ