Опасност в „Коматево“! Мъж предизвиква умишлено пожари

1200_piroman-komatevo11

Глухоням пироман подлуди жителите на пловдивския квартал „Коматево“. Всеки ден той пали сухи треви, а въпреки многобройните сигнали за опасните му действия, реакция няма.

Хората са се видяло в чудо и се страхуват да не стане голямата беля при тази игра с огъня. Във фейсбук жители на квартала се оплакват от палежи пред домовете им, дори призовават на този пироман да не се продават или дават кибрити и запалки, пише Марица.

„Уважаеми съграждани, имам голяма молба към Вас: моля не продавайте, не давайте и не оставяйте нищо, с което може да се подпалва, т.е. било запалка, кибрит и т.н. на този човек. Днес, за пореден път, макар и хем ме е жал за него, хем и не знам, какво може да се направи, подпали сухи треви, а имаше и вятър… Моля, предупредете и Вашите близки да не оставят и на гробищата подпалки, защото може да ги взима и от там…Някой случайно, има ли идея, как можем да му помогнем?“, гласи един от постовете.

Само няколко часа по-късно се появи и друг, в който пише:

„Пак запален пожар, пак от същият глухоням човек. Вчера е запалил треви и до гробищата. Пиша, за да знаете, да бъдем активни и да не позволим да стане нещо страшно, за което няма да има връщане назад. Днес горя пред нашата къща. Утре може да е пред вас. Миналата година април месец запали същото място. Подаваме сигнал към кварталният полицай, тези палежи трябва да се регистрират като умишлени криминални деяния с известен или неизвестен извършител“, зове жителка на „Коматево“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ