Партийна рокада! Знакова фигура от БСП отива при Стефан Янев

373a9965043f5a713d5b86d26057dfa4

Партията на Стефан Янев е напът да стане убежище на разочарованите от Корнелия Нинова социалисти. Изненадващо като представител на „Български възход“ за обявените от кмета на Пловдив Здравко Димитров за днес консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии на територията на общината е заявен бившият червен депутат Георги Търновалийски, пише Марица.

59-годишният икономист беше сред най-близките на бизнесмена Георги Гергов, докато той оглавяваше градската организация на БСП.  След това Търновалийски се включи активно в опозицията срещу Нинова, което доведе до изключването му от Националния съвет на партията.

Преди да седне на депутатската банка възпитаникът на Търговската гимназия оглави НАП-Пловдив през 2006 г. , а 4 години по-късно стана заместник-кмет по евроинтеграцията и социалната политика в екипа на тогавашния градоначалник Славчо Атанасов.

Стефан Янев пък има проблем с кадрите в Пловдив, след като бившата местна депутатка от „Български възход“ Лилия Недева обяви, че преминава в новата коалиция „Заедно“ на Ива Митева и Любомир Каримански.

Бившият служебен премиер отново ще води партийната листа в 16-и МИР, както и на предишния вот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ