Решено! Затвориха учениците стрелци от Пловдив

белезници

Учениците, които превърнаха хора, рейсове и коли в мишени на пистолетите си, ще бъдат изпратени в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към пловдивската полиция за определен срок. Там пребивават лица с противообществени прояви. Мярката спрямо тойнейджърите е разпоредена от наблюдаващия прокурор. Същевременно Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство във връзка със стрелбата на тийнейджърите по автобус от градския транспорт на ул. „Юндола“.

На брифинг днес стана ясно, че единият от учениците, в присъствието на баща си, закупило наскоро пневматичен пистолет от оръжеен магазин в Пловдив, пише Марица. Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил сам същия пневматичен пистолет. Двамата се качили в апартамента на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж стреляли по преминаващи хора и автомобили в продължение на около час.

Освен увреденото стъкло на автобуса, има пострадали и две лицамомче на 14 години, което се е намирало на улицата, и в чиято ръка попаднали два от изстрелите, както и полицейска служителка, която не е била на работа и не е била с униформа. При нея сачмите са преминали непосредствено до главата.

 

Двете непълнолетни момчета са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ