Шапки долу! 10-г. европейски шампион Георги Марков с ново постижение, цяла България е на крака

георги марков

10-годишният великотърновски млад каратист Георги Марков влезе в Клуб 2022 на най-успелите деца на България – класация на Фондация “Димитър Бербатов”. Той е състезател на Карате клуб “Етър”, а негов треньор е Николай Лесичков. Четвъртокласникът е ученик в ОУ “Д. Благоев” в старата столица, пише dnesbg.com.

Сред постиженията на Георги, заради които е номиниран, е Първото място, донесло му златен медал и титлата “държавен шампион” в кумите, категория до 45 кг при момчетата, родени 2012 г., на Държавното първенство по карате. Младият спортен талант печели и Първо място в кумите, категория +45 кг, при момчетата, родени 2012 г., на състезанието по карате за Националната купа “България”. Георги завоюва Първо място, окичвайки се със златен медал и титла “европейски шампион” в категория кумите, шобу ипон, +40 кг, при 8-9-годишните момчета, и Първо място, златен медал и титла “европейски шампион” в категория кумите, WKF, +40 кг, 8-9-годишни момчета, на 12-ото Европейско първенство по шотокан карате. Той печели Първо място и в категория кумите, +45 кг, при 10-годишните момчета на Международния турнир по карате “Turkish Open” в Истанбул, Турция. На това състезание Георги става носител на 2 златни медала – в две различни категории, представяйки не само В. Търново, но и България.

Георги тренира карате в КК “Етър” – В. Търново, от 2020 г. За трите изминали години е участвал в редица национални и международни състезания, като винаги се е представял отлично. Той също така има интереси в областта на изобразителното изкуство и математиката.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ