Полицията на крак! Издирват опасен престъпник от Шумен, причинил немислимото на майка си

полиция

Полицейски служители издирват 38-годишен мъж от Шумен, който нарушил заповед за защита от домашно насилие и нанесъл побой на майка си, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР.

Сигнал за инцидента е приет в 14:48 часа вчера в полицията в Шумен. Съседка на 74-годишна шуменка съобщила, че в жилището ѝ на ул.“ Колю Фичето“ отишъл синът ѝ, който нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие, нанесъл ѝ побой и поел в неизвестна посока.

Полицейски екип бил пратен на място. Извършен е обход в района, претърсени са места, за които имало информация, че посещава, включително казан за варене на ракия на ул.“ Индустриална“ в града. Разпитани са охранители на съседни имоти за местонахождението му. Към момента мъжът се укрива. Продължават действията по установяването му във връзка с образуваната проверка.

На 11 юли 2022 г., по обвинение на Районната прокуратура в Шумен, мъж, нарушил нееднократно заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районния съд в града през 2021 г., бе осъден ефективно с „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, като на подсъдимия бе определен първоначален „общ режим“ за изтърпяване на наказанието, съобщава БТА. По данни на съдебната институция, О.О. бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 27 юни 2022 г., около 12:00 часа, в село Боян, област Шумен, в нарушение на заповед за защита от домашно насилие, не изпълнил задължението си да не се доближава до майка си, както и обитаваното от нея жилище, и отишъл до дома ѝ. Там мъжът блъскал по вратата, крещял и заплашвал родителя си. След пристигане на полицейски служители на място, той бил задържан. Това обаче не било първото подобно нарушение на съдебното разпореждане. През май 2022 г. той бил осъден за същото деяние, но въпреки това отново нарушил заповедта.

За още една хулиганска проява съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Малко след 10:00 часа в петък в полицейското управление в Шумен е получено съобщение за възникнал скандал в сградата на ОУ „ П.Р. Славейков“ в с. Изгрев. Учител в училището направил забележка на седмокласник, след инцидент в коридора. Ученикът изблъскал учителката два пъти и отправил към нея обидни думи. Тя съобщила по телефона на родителите на детето за поведението му. В училището дошла майката на ученика, 40-годишна жена от с. Габрица, която нападнала словесно учителката, нанесла ѝ удар с ръка по лицето и продължила да се държи неуважително. Малко по-късно е установена и задържана в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ