ИСКРИ! Добрев и Мира Иванова се счепкаха, депутатът заяви: Колегите от ,,Промяната“ няма да си признаят

11

Атанас Атанасов каза, че двамата с Кирил Петков били на първо място, а после се оказа, че първо единият бил, а другият е втори. Не могат да се разберат кой в коя телевизия ще гостува и затова идват по двойки. Моите колеги не искат да изглеждаме като еднополова двойка, затова дойдох сам. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред Нова тв.

Изказването му дойде непосредствено след гостуването на Петков и Атанасов в същата телевизия.

„Те не осъзнават реалността, в която живеем. Дори, когато ги попитахте за инфлацията и цените, те пак не можаха да кажат нищо. Инфлацията в Европа е 8%, а в България е 20%.

Колегите дори няма да си го признаят. Те нямат решение за намаляване на инфлацията. Няма да падне от самосебе си“, посочи той.

„В тия 10-12 години управление на ГЕРБ, инфлацията беше между 0 и 2%. Как да нямаше пандемия? Имаше финансова криза. Фалираха ли банки? Кризите по време на управлението на ГЕРБ бяха много по-големи.

Те казаха: „Вижте тука стана една война и има инфлация“. Благодарение на войната, икономиката ни нарасна. Произвеждаме боеприпаси за 5 млрд. повече“, сподели още Добрев.

Той изтъкна, че на последните избори ГЕРБ е бил първа политическа сила и отново захапа Петков и Атанасов, че са дошли в студиото като „еднополова двойка“. Това искрено ядоса водещата Мира Иванова.

„Имате някакъв проблем с еднополовите двойки ли“, попита тя.

„Много се шегуваха колегите вчера с мен. Каних няколко колеги. Говорих с Томислав, Желязков и Биков и всички казват, че ако дойдем по двойки, ще изглежда, че ни е страх от въпросите и ще се държим за ръка“, каза той.

„Хайде вече по-сериозно“, отново го скастри Мира.

Добрев каза, че е сериозен и ще обясни и защо Владислав Горанов вече не е в листите на ГЕРБ.

„Влади Горанов и миналия път не беше в листите, по-миналия път не беше в листите. Не е министър повече от 3 години. Защо решихте, че след като от 3 години не участва в управлението на партията и сега ще го сложим в листите. Ако не беше Влади Горанов нямаше да сме членове на Еврозоната. Това трябва да му се признае. Бюджетите му бяха с малък дефицит и се правеше по един бюджет на година“, изтъкна той.

„Лявата БСП има по-добра финансова политика от Промяната. Помпането на инфлацията няма да доведе до нищо добро. Ние нямаме време да обясним какви са мерките, но ГЕРБ сме доказали, че инфлацията по времето на ГЕРБ беше между 0 и 0,2%.

Виктор Николаев попита има ли натиск вторите да подкрепят първите или обратното.

„Мен никой не ме е натискал за подкрепа“, категорично зави Делян Добрев.

Той е категоричен, че ГЕРБ никога не са предлагали на ПП да управляват заедно.

„ДБ е нещо съвсем друго. Надявахме се мандатът на президента да отиде при тях, да направим правителство, да овладеем инфлацията. Промяната не иска такава програма, а искат да харчат. България задлъжнява с милиард на месец“, изтъкна Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ