Радев трогна цяла България с думите си: Уверен съм, че ще възпитате достойни българи

payimage-572965

Тодоровден се отбелязва винаги в първата събота на Великденския пост, веднага след Сирни заговезни. Според преданието император Юлиан решил тайно да провали жертвените пости на християните като оскверни постните храни на пазара, предава Bulgaria On Air. За да предотврати това – Свети Теодор се явил на цариградския епископ и го предупредил.

За празника в пловдивското село Царацово пристигна президентът Румен Радев.

„За мен е удоволствие и чест да бъда ваш гост днес на един от най-тачените български празници. Уверен съм, че ще възпитате достойни българи, наследници на горд и силен народ. На всички именици пожелавам да са живи и здрави. Честит празник“, каза президентът.

„Този празник е символ и на волния порив на българина към свободата. Този светъл празник на прага на пролетта е и надежда за нов живот. Нека този празник носи вяра и надежда на всички нас за по-добри времена за България и за нашите млади хора“, заяви държавният глава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ