Скръбна вест! Почина български световноизвестен учен – акад. Мария Балтаджиева

331478499_534751902061706_6296127070447871830_n

Сдружение „За достъпна и качествена храна“ с прискърбие съобщава за кончината на академик Мария Балтаджиева.

Тя е издъхнала на 90 години.

Академик Мария Балтаджиева е световноизвестен учен в областта на технологията на млякото и млечните продукти. Член е на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите. Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, експерт на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество – вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България. Дългогодишен ръководител на катедра „Технология на млякото и млечните продукти“, декан на Технологичния факултет, зам,-ректор на УХТ със значителен принос за развитието на международното сътрудничество на университета.

Акад. Балтаджиева е член на националното ръководство на Съюза на учените – България. „Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии.

„Загубихме един прекрасен, ерудиран човек и колега, изживял достойно жизнения си път! Изказваме искрени съболезнования на близките ѝ!“, пишат от сдружението.

Поклон пред светлата ѝ памет!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ