Майката на отвлечената 8-г. Ева от Добрич: Родители, пазете децата си! Състоянието на дъщеря ми…

242565

Майката на 8-годишната Ева от Добрич Людмила Исмаилова не е доволна от присъдата от 6 години, която получи похитителят на дъщеря й и ще иска обжалване на присъдата, съобщи тя пред Про Нюз Добрич.

Според нея 6 години затвор е много малка присъда за това, което 40-годишният Страхил е причинил на дъщеря й. През лятото на миналата година той отвлече детето от центъра на града като го примами със сладолед. Момиченцето и сестрите му излезли от дома им, докато майката била на работа, и отишли в центъра на града. Мъжът отведе Ева в село Плачи дол, където работел в кравеферма. Заключвал я с часове в постройката, където живеел. Държал я вързана, защото плачела и искала да си отиде у дома. По-късно мъжът блудствал с момиченцето. Собственикът на кравефермата, чувайки, че детето плаче, го попитал кое е детето и защо плаче. Той излъгал, че е на приятелката му и че трябва да го заведе в Добрич. Тогава собственикът на кравефермата предложил да ги закара до Добрич и ги оставил до подлеза на градския парк. Там Страхил оставил детето, което беше намерено от минувачи.

40-годишен мъж беше признат за виновен и осъден ефективно. Съдът определи присъда от 9 години затвор, но тъй като Страхил направил пълни самопризнания, присъдата е намалена с една трета и той трябва да лежи 6 години при строг режим.

В момента Ева не е в Добрич. Ходи на училище, но избягва децата, не контактува, сподели майка й. С нея работят психолози. Ева не присъства на делото, защото постоянно сънува насилника си, който я е връзвал, насилвал, посегнал да я удря, разбил й е носа. „Дъщеря ми е запаметила това. Състоянието й в момента е такова, че трябва още време, докато се възстанови. Може да отнеме година, може и две“, сподели пред Про Нюз Добрич Людмила Исмаилова.

Тя отправи апел към всички родители много да внимават, когато пускат децата си да излизат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ