Борисов мълниеносно: И децата знаят, че арестът ми е незаконен! Асене, първо клечахте пред…

efa64e0a05ce99bee679e572042a8477

И на децата беше ясно, че арестът ми беше незаконен и поръчков, и наказуем. Но бих засегнал арестите на десетки хора в предизборните кампании – върнахме се в 90-те години. Това коментира в Хасково експремиерът Бойко Борисов на въпрос на журналисти за посочването на ареста му като порочна практика в Доклада на Държавния департамент на САЩ, предава ПИК.

Крадоха ви от нафтата, от бензина, откъдето каквото можаха, отсече той по повод доклада на Държавния департамент на САЩ, който уличава в корупция, несвободни медии, арести предходното управление на кабинета Кирил Петков и служебните кабинети на Румен Радев.

Вие едва ли не се радвахте, когато ни извличаха пред децата ни от къщите. Но сега се вижда докладът казва: две години управление на Кирил Петков и Радев корупция и какво ли не. Затова сега на изборите трябва да се стегнем, отсече той, обръщайки се към медиите.

В доклада пише, че има жестоко отношение към мигранти и деца. Произволни арести, сред които ареста на лидера на опозицията Бойко Борисов, поименно са цитирани виновниците на незаконните арести – Бойко Рашков и Кирил Петков, като хора, които са разпоредили незаконни действия, цитира Доклада Делян Добрев.

Няма медийна свобода, има проблеми с човешките свободи, цитира още той.

Вие помните ли, че щяха да са нулево нолерантни ксъм корупцията, а докладът за 2022 г. казва, че има високо ниво на корупцията. Милиарди отидоха за газа без търг, без конкурс, отсече Добрев и припомни и милиардите за горивата, както и фабриките за ДДС-та.

Няма смел журналист, който да попита за парапета, бил грешен ъгълът. Абе пиитайте ги това вие ли сте там, няма такъв, коментира Борисов.

Той се възмути от действията на Промяната и цитира пасажи от доклада на САЩ, в който се посочва, че в България по времето на правителствата на Кирил Петков и Румен Радев е продължило.

Един бивш журналист – Асен Григоров, който се върти около ДеБътата, пита коя партия ще се изкаже срещу правителството на Радев. Аз питам: Асене, ПП-тата и ДБ-тата, които оставихте Кулеба да се върти в коридорите на НС и не го допуснахте да влезе вътре….след 10 дни може да имаме правителство и тогава няма да има значение какво казва Румен Радев. Първо клечаха пред президентството, после отидоха да го обиждат, припомни Борисов.

В управлението на една държава има опозиция и управляващи. Ще ме пита той какво мисля. Мисля, че трябва да дадем оръжие на Украйна, защото неутралитетът помага на агресора, не на жертвата, отсече лидерът на ГЕРБ.

Цялата световна общност трябва да направи така, че войната да спре, ние сме за мир, но как се спира агресорът. 365 дни са ни управлявали Кирил и Радев, можело е да направя закони, да сменят регулатори, всичко. Но те ни чегъртаха, коментира Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ