МВР загради Кърджали с КПП-та, текат масови проверки. 80 полицаи са на крак

полиция проверки

Масови проверки на пет контролно-пропускателни пунктове в градовете и малките населени места в област Кърджали се извършват в специализирана операция на Областната дирекция (ОД) на МВР-Кърджали срещу престъпността. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР и уточниха, че операцията е започнала от полунощ.

В нея са включени 80 полицаи от секторите за противодействие на криминалните и икономически престъпления, от Районните управления и Зоналното жандармерийско управление. Четири от изградените контролно-пропускателни пунктове (КПП) са на входовете и изходите на град Кърджали, а петият е постоянно действащия на КПП “Чилик“.

От началото на операцията в Момчилград е разкрита кражба на цистерна, открита разфасована в пункт за вторични суровини, а двама съпричастни по случая са обявени за местно издирване.

В Черноочене е установено, че товарен автомобил, превозващ дървесина, транспортира по-големи количества от издаденото разрешително за добив. Установен е и водач след употреба на алкохол.

БТА припомня, че скоро, на 14 март, на територията на област Кърджали отново бе проведена специализирана полицейска операция. Тя бе насочена към противодействие на т.нар. битова престъпност, а новите акценти в нея бяха подобряване средата за сигурност, противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

В хода на днешната проверка комисар Атанас Чотров, началник отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР, отчете, че от началото на годината на територията на дирекцията са образувани общо 40 бързи и досъдебни производства за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества. Случаите на неправоспособни водачи, установени за същия период, са 38. В хода на специализираната операция е засечен 55-годишен, управлявал автомобил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ