Свидетел за „убийцата на нефилими“: Изглеждаше неадекватна, беше изпълнена с гняв и ярост

мария димитрова карахристева

С изслушване на един от свидетелите продължи днес делото срещу Мария Димитрова – Карахристева, която блъсна умишлено с автомобила си млада жена с обяснението, че била „нефилим“ и „дяволско изчадие“, предава  Plovdiv24.bg. 48-годишната Мария е обвинена в умишлено причиняване на средна телесна повреда на 31-годишната Петя Аргирова, довела до разстройство на здравето й.

Инцидентът е от 30 юни 2021 година на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив. Според обвинителния акт Мария шофирала своето „Волво“, когато видяла потърпевшата на пешеходна пътека. Димитрова отклонила колата и нарочно преминала в платното за насрещно движение, без да намалява скоростта, и блъснала Петя Аргирова с автомобила си.

Пред съда днес застана 27-годишният студент Емил Гърдев. Това е младежът, който първи оказва помощ на пострадалата и повиква полиция и спешна помощ.

Ето какво разказа днес свидетелят:

Бях тръгнал към работата ми, когато чух силен удар. Първо помислих, че две коли са се ударили. Когато се обърнах, видях само една кола и друга жена, която лежеше на булеварда. Изтичах при нея и проверих за пулс – имаше. Веднага извиках линейка и полиция. Малко след това пострадалата дойде в съзнание и й казах да лежи спокойно и да не мърда. Видях как шофьорката слезе от колата, а на мястото дойдоха и други хора.

Шофьорката изглеждаше неадекватна. Беше изпълнена с гняв и ярост, личеше си по жестовете й и по мимиката на лицето. Каза за пострадалата, че е … някаква дума с „н“ беше (б.р. въпросната дума е нефилим). След като на мястото пристигнаха линейка и полиция, дадох показания и отидох на работа“.

С показанията на Емил Гърдев приключи днешното заседание на Окръжен съд, тъй като не бе готова поисканата преди повече от 5 седмици трета арбитражна съдебно-психиатрична експертиза. Вещите лица, които я изготвят, трябва да определят психичното състоянието на обвиняемата Мария Димитрова – Карахристева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ