Величествено: 6 медала за България от Световната купа в София, Стилияна Николова 4 пъти шампионка

payimage-577513

Стилияна Николова завоюва нови три златни медала на финалите на отделните уреди от Световната купа по художествена гимнастика в София. В първия финал на обръч победителката в многобоя изпълни съчетанието си по песента „Мама“ без груби грешки, с добри пируети, рискове и търкаляния, за което получи оценка от 33,800.

Сребърния медал на обръч спечели израелката Ади Катц с оценка от 33,600, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели с 32,600, след като изпусна обръча си извън килима по време на трудност с тяло.

Ева Брезалиева остана на седмо място във финала на обръч, пише Tribune. 18-годишната грация допусна секунда разконцентрация, което доведе до изпускане на уреда извън килима, което се наказва много и така тя бе оценена с 28,750 точки.

В следващия финал – този на топка Николова отново изигра по шампионски композицията си и грабна трето злато от Купата в София. След много силна игра по музика на „Арабски нощи“ тя получи 35,000 точки с изключително висока стойност на трудност – 18,100. Сребърното отличие и в този финал спечели възпитаничката на Жулиета Канталупи – София Рафаели с 33,150, а трета се нареди Такмина Икромова от Узбекистан.

Николова бе най-добра и във финала на бухалки. Със съчетанието си тя заслужи оценка 34.000 от съдиите и безапелационно стана първа. Победата за България бе двойна, тъй като другата ни представителка в индивидуалното Ева Брезалиева спечели сребърния медал с 32.700. Топ 3 допълни италианката София Рафаели с 32.150.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ