ТРЕВОГА! Броят бюлетините два дни. Членове на РИК с предупреждения да си носят резервни дрехи

payimage-577579

Предупреждения да си носят резервни дрехи поне за два дни са получили членове на регионални избирателни комисии, съобщиха източници на „Телеграф“.

В изчислителните центрове към РИК по области постъпват изборните протоколи от секциите.

Причината за предупреждението е очакваното забавяне при обработката за резултатите поне с няколко часа от страна на секциите заради видеонаблюдението в реално време.

Ако на предишни избори първите представители на секции пристигаха в РИК около 21,00 часа, то сега напливът от прииждащи членове започна след 23,30 часа.

В самия изчислителен център започва въвеждане на цифрите от протоколите, проверяват се контролите и за евентуални грешки.

След това всички тези данни се изпращат към Централната избирателна комисия (ЦИК), където има друг изчислителен център и цялата информация се въвежда повторно.

Срив
По данни на ЦИК над 6500 от камерите не се излъчвали на живо от броенето и не са предавали картина през сайта evideo.bg, съобщи БНТ.

Оказва се, че платформата е „прегряла“ и не е издържала на едновременния опит за достъп до нея. Това обаче не е фатално, защото всички камери ще записват броенето, което ще остава на паметта им.

След това самите камери ще се предадат с изборните книжа, а експертите на Информационно обслужване ще извлекат кадрите. Видеата от секциите без стрийм ще се качват с приоритет на сайта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ