Убийството в Браниполе: Ето го извергът Христо, убил баба си с чук без да му мигне окото

христо браниполе

Жестокото убийство в пловдивското село Браниполе влиза в съдебната зала. Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу 28-годишния Христо Сираков, който умъртви баба си в края на юли миналата година.

На 29 юли 2022 година Христо употребил алкохол и марихуана със свои приятели. След това отишъл в къщата на свой съсед. Там продължил да употребява алкохол, предава Марица. В първите часове на 30 юли се прибрал в дома си. Опитал се да удари майка си, която била на терасата, но не успял и отишъл в стаята на 84-годишната си баба Митра. Докато тя спи, Христо й нанесъл побой, удрял я с твърд предмет. Бабата починала в съня си от нараняванията. По-късно Сираков сам се обадил на тел. 112 и съобщил, че е извършил убийството.

Към момента младият убиец е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ