Нинова покани Левицата! да се присъединят към БСП, хвърли бомба: Да, ПП ни откраднаха програмата

корнелия нинова

Запазваме предишния резултат в една много сложна ситуация. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг след данните от предсрочния парламентарен вот. „Планът за убийството на БСП този път се провали”, подчерта още тя.

„Разбира се, тези 9% не ни удовлетворяват. Да не мислите, че сега плуваме в розови облаци. Въпреки тази организация и натиск срещу нас, удържахме”, добави лидерът на БСП. „Не мисля, че въпросът за смяна на ръководството стои на дневен ред”, посочи Нинова.

След като се свика парламентът, Нинова уточни, че партията ще се допита до членовете си с кого да се разговаря за подкрепа на правителство. „Не мисля, че ние трябва да инициираме лидерска среща. Нека видим какво ще направят първият и вторият”, каза тя.

Корнелия Нинова заяви пред БЛИЦ, че е готова за лидерска среща с Бойко Борисов, но не би подела инициатива да организира такава, защото все пак БСП е пета политическа сила.

– Г-жо Нинова, бихте ли инициирала отново лидерска среща с Бойко Борисов, на която да коментирате политики?

– Отчитаме реалностите. Ние сме пета парламентарна група и ние не трябва да инициираме лидерска среща. Да видим какво ще направят първите и вторите“, заяви Нинова.

– Бихте ли седнали да водите преговори с „Продължаваме промяната“, след като те откраднаха част от предизборната програма на БСП?

– С ПП и ДБ, след падането на правителството, си проличаха различията. Докато ние бяхме в правителството, им удържахме залитанията, особено във външната политика. Откраднаха ни програмата наистина. Социалната програма на правителството „Петков“ бе на БСП, но това не би ни пречило да си говорим с тях.

– Мислите ли, че протегнатата от вас ръка към „Левицата!“ може да увисне във въздуха?

– Що се отнася до „Левицата!“ вече ви казах – наиграха се – 2%. Заповядайте отново в БСП, за да работим за лявото в България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ