Нечуван скандал: Български пощи ,,ограби“ 20 000 пенсионери, спират им предплатените вестници

български пощи 1

Държавната фирма „Български пощи“ оставя близо 20 000 пенсионери, които чинно са си предплатили годишните абонаменти за предпочитаните от тях вестници, заделяйки от и без това мизерните си пенсии, без изданията. Считано от утре, най-големите пенсионерски вестници у нас – „Минаха години“ и „Златна възраст“ прекратяват изпънението на договора си с „Български пощи“ и спират седмичните вестници за годишните абонати.

Причината е, че вече повече от 5 месеца държавната фирма отказва да плати дължимите суми на издателя, които са в размер на стотици хиляди левове. Въпреки че пенсионерите са си предплатили вестниците за година напред, „Български пощи“ не е изпълнила договорните си отношения с издателя и не е превел дължимите суми. Не е ясно за какво са похарчени платените от възрастните хора суми. Ръководството на дружеството отказва да съдейства и да разреши казуса.

„Принудени сме да прекратим договора си с „Български пощи“ и няма да доставим бройки от изданията на нашите хиляди абонати. Безобразното отношение на държавната фирма на практика ни изправя в особено трудно положение – ние вече 4 месеца даваме вестници на читателите, без да сме получили пари за това. Дружеството ще заведе дело срещу „Български пощи“, но е интересно как ще бъдат компенсирани за това хилядите пенсионери-абонати? Възможно е и те да имат съдебни претенции към държавната фирма“, коментираха издателите на „Минаха години“ и „Златна възраст“, пише Лупа.

От началото на 2023 г. изпълнителен директор на „Български пощи“ е Филип Алексиев. Той бе назначен с решение на служебното правителство. В свое интервю неотдавна Алексиев призна, че държавната фирма е в тежко състояние и има близо 70 милиона лева дългове. Явно сега част от тях ще трябва да ги платят българските пенсионери…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ