Скандални разкрития за биячите на полицаи в Стамболийски: На адреса им регистрирани 1470 души

биячи стамболийски

Биячът на полицаи и племенникът му Ангел и Асен Шуманови, се описаха като жертви пред съда. Те твърдят, че са били подложени на полицейски тормоз и насилие по време на изборния ден – 2 април.

В неделя следобед моторизирани униформени подали знак на Асен Шуманов да спре за проверка, тъй като мотопедът му бил без номера. Вместо да се подчини обаче, тръгнал да бяга. След като стигнал до махалата, той зарязал возилото и побягнал. Униформените започнали да го гонят, но чичото се намесил с цел да осуети ареста. Спънал единия полицай и последвало боричкане. За минути на мястото се събрали около 50 роми, които обградили полицаите. Започнали да обиждат служителите на реда, да ги целят с камъни, бутилки и т.н. Вследствие на посегателството полицаите са получили наранявания.

Малко по-късно в разпоредена спецакция в махалата, като там са изпратени няколко екипа на Жандармерията и „Специализирани полицейски сили“. Именно тогава са арестувани шест души, като на четирима са повдигнати обвинения.

Днес чичото и племенникът бяха доведени с белезници в съдебната зала. И двамата твърдят, че искат да се върнат у дома, тъй като имат деца и близки, за които да се грижат. До разпит бяха допуснати двама свидетели – жената и братовчед на Асен. Адвокатът на подсъдимите Сузана Алекова изтъкна, че от случката насам в махалата има засилено полицейско присъствие и че жителите се страхуват. Някои от хората спели на палатка и не искали да се приберат по домовете си, за да не бъдат бити.

„Хората, които живеят там масово се оплакват, че униформени са чупили врати и прозорци, че са удряли невинни пред очите на децата им“, каза адв. Алекова.

Прокурорът изтъкна, че на въпросният адрес, на когото живеят чичото и племенникът има регистрирани още 1470 души.

И двамата задържани изтъкнаха, че семействата им разчитат на тях. Жената на Асен – Даниела, която бе разпитана в залата, посочи, че от съпруга си има две деца, както и че родителите му живеят с тях. „Само той се грижи за нас, работи на частно. Всичко Асен прави. Онзи ден, когато стана това, влязоха към 10 патрулки в махалата, влизаха в чужди домове, биха хората, трошиха всичко. Хората избягаха. И ние избягахме при майка ми“, описа тя случилото се в изборната нощ, съобщава „Марица“.

Чичото Ангел е с обвинение за причиняване на леки телесни повреди на двамата униформени. Асен пък е с три обвинения – за бягство, за това, че карал нерегистрирано МПС, както и че е неправоспособен.

Прокуратурата поиска постоянен арест и за двамата. Изтъкна също, че през януари Асен е бил спрян за проверка. Бил му съставен акт, че управлява без да има това право. През март лично му е връчено наказателно постановление. Няма и месец по-късно, на 2-ри април, Асен отново управлява без да е правоспособен.

Предстои съдът да вземе решение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ