Внимание, родители! Дете получи изгаряния по главата докато играе с балон с хелий

payimage-340555

Балон с хелий, предназначен за детски партита, доведе до инцидент няколко дни след закупуването му. В края на месец март родители купуват от уличен търговец, ситуиран на входа на парк „Овча купел“, надуваем артикул за детето им. Няколко дни по-късно, докато детето играе с балона, той се самовъзпламенява, като довежда до изгаряния в областта на главата – на лицето му.

Семейството купува балона на 23 март, 5 дни по-късно балонът се самозапалва в дома им. Родителите подават сигнал към Комисията за защита на потребителите и МВР.

„По случая тече проверка. Балоните попадат в наредбата за детски играчки и този балон е припознат от нашия експерт като такъв. Това са нов вид балони, различни от латексовите, които са масово използвани. Това са балони, които са от фолио. Важно е върху балона да има поставена маркировка, което гарантира, че производителят е приложил европейските норми за безопасност“, заяви пред БНТ Мирослав Йотов от Главна дирекция „Надзор на пазара“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ