ШОК! Братът на Чеченеца се оказа зам. кмет по културата на район в Пловдив

димитър атанасов

Братът на Петко Атанасов – Чеченеца се оказа много културна личност в Пловдив, където стана гаврата с момчето, пише Лупа. Проверка показа, че Димитър Атанасов е бил зам. кмет по културата в район „Западен“.

Димитър Атанасов Караилиев е роден на 22 юни 1990. Живее в гр. Пловдив – Район „Западен“. Завършил е висше икономическо образование – магистърска степен.

От 2013-та година работи в звена на Община Пловдив, като последно – главен експерт в Дирекция „Култура и културно наследство“ на Община Пловдив. От 2019-та година е заместник-кмет в Община Пловдив – район „Западен“ с ресори „Устройство на територията“, „Стопански дейности“, „Образование“ и „Култура“.

Чеченеца е по-заможен от двамата мъже, задържани заради гаврата. Хора твърдят, че за сметка на това му липсвал умствен багаж, а Куката движил с него заради средствата, с които Чеченеца разполага.

Доброволци започнаха да събират пари за адвоката на пострадалото момче именно защото се страхуват, че Чеченеца може да излезе невинен по втория начин.

38-годишният Чеченец е бил осъден за грабеж, извършен през 2017 година. По това време брат му е бил главен експерт в общината.

Преди дни в социалните мрежи се разпространи грозен видеозапис, на който т.нар. „инфлуенсъри“ Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката се гаврят с момче със специални образователни потребности. Впоследствие Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили Тротинетката – отведена на разпит. Предполага се, че четвъртият участник е „Мелиса“ – интимен партньор на Емили Тротинетката.

Преди да бъдат арестувани, тримата си прехвърляха вината, а Тодор Огнянов твърдеше, че момчето го е „умолявало да се снима“. Съпругата на Петко Атанасов пък коментира, че идеята за видеото била на 20-годишния.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ