НАСТРЪХВАЩО: Криминалисти търсят помагач за убийството на Кристина. Поръчково ли е?

Полиция

В момента ченгетата разпитват приятелите на убитата и намерена в багажник Кристина, съобщава Lupa.bg. Криминалистите вече имали насока защо се е стигнало до зверското убийство, но все пак изниквали още няколко въпросителни, които спъвали разследването.

Криминалист разкри пред медията, че най-вероятно за извършеното престъпление е имало помагач, именно него се опитват да намерят в момента.

Убитата жена не е имала доверие, че ченгетата могат да я защитят. Тя смятала, че ако даде директен сигнал, ще озлоби още повече килъра си, а хората на Демерджиев нямало как да я опазят.

Все пак жената взела мерки, но разследващите пазят в пълна тайна какво са казали приятелите на убитата. В деня на покушението, жертвата е очаквала смъртта си, била е нервнна и неспокойна.

Гледат се и камери, търсят се доказателства срещу задържаните, защото на този етап те все още не били събрани в такъв вид, че прокурорите да могат да искат постоянно задържане.

Последно е засечена в деня, когато си е тръгвала от работа. На камери се вижда, че се качва в колата си, след което изчезва.

Вижда се още как шофира с висока скорост до конкретна улица, по която завива. Това се случва на 4 април, а сигналът за изчезването е подаден към Трето РПУ-София.

Заподозреният за тежкото престъпление е задържан на метростанция „Ломско шосе“. Там полицията го спира за проверка.

Пред разследващите е казал, че не знае нищо по случая. Дори е изглеждал съкрушен от информацията за зверското убийство. Намерена е и колата на убитата, с която тя се е возила последно. Там са открити портмонето ѝ, както и нейни документи.

По непотвърдена информация тялото на жената е открита в трета кола – нито в нейната, нито в тази на заподозрения. Било е в багажника, като той е бил с полиуретанова пяна. Автомобилът с тялото е откаран в автосервиз и именно там откриват убитата.

От полицията засега пазят в пълна тайна на кой е третия автомобил.

Криминалисти казаха, че е възможно да става дума и за поръчково убийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ