Ива Митева громи ефира: Изборите бяха катастрофални! Адски странно е как ще се състави кабинет

ива митева

„Тези избори бяха катастрофални и хората още повече загубиха доверие. Връщането на хартията не доведе до увеличаване на гласуване“, каза Ива Митева от коалиция „Заедно“ в предаването „Тази сутрин“.

Тя подчерта, че недействителните бюлетини са около 45 000, а миналите избори бяха около 9 000. „Над 60% от хората са гласували с машина, включително в Кърджали и Турция. Партиите, които подкрепиха хартиената бюлетина, намалиха своята подкрепа като БСП“, добави Митева.

„Нямахме време и пари за кампания, за да спечелим повече гласове. Смятахме, че е хубаво да се заявим и да има една платформа „Заедно“, която да покаже, че могат да се правят обединения върху принципни основи и идеи. Цялата ни програма беше изградена на конкретни проблеми и решения“, заяви тя.

„Сега видях процеса по друг начин, досега съм участвала като кандидат. Видях колко е трудна самата организация и Сметната палата промени декларацията си за даренията и тя беше направена по такъв начин, че спряха да даряват. Ние направихме кампания с около 90 000 лева, при положение че партии, които не са влезли в парламента са изхарчили около 500 000 лева“, категорична е Митева.

Според нея има проблем с политическата система. Тя каза, че не е изненадана, че Слави Трифонов отказа депутатското място. „Хората искат силни личности. Той винаги е казвал, че експертите трябва да са в парламента. На мен ми е адски странно как ще се състави кабинет“, каза Митева.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ