Сираков избухна: Аз съм мажоритарен собственик. Да го преглънат! Айде, сиктир оттук!

Наско Сираков

Въпрос за парите, които получава спонсорът на Левски от клуба, ядоса до безкрайност мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков. Това се случи по време на пресконференцията, която легендата на българския футбол даде на „Герена“ днес.

Наско се опитваше да се държи достойно и в по-голяма част от комуникацията му с медиите запази хладнокръвие. Имаше обаче и моменти, когато нервите му не издържаха.

Той бе попитан защо се е налагало Станимир Стоилов и Ивайло Ивков да плашат с напускане, за да отпаднат даренията от десетте процента, които получава спонсорът и дали така феновете е нямало да станат спонсор на спонсора.

Чувайки това, Наско подскочи като ужилен, предава Блиц.

„Това, което говориш, няма нищо общо с истината. Тези въпроси някой друг ти ги е сложил в устата! Никога Станимир Стоилов и Иво Ивков, когато е ставало дума за тези 10%, не са поставяло въпрос, че ще си тръгнат. Това е лъжа“, изригна Сираков на журналистическо питане.

От спонсора „Палмс Бет“ обявиха още вчера, че реално получават 10% от приходите на клуба, но не и от тези от дарения, членски внос, продажба на абонаментни карти, каквито бяха твърденията на Станимир Стоилов.

Сираков отговори и на въпрос каква е заплата му в клуба и колко пари е получи, откакто е начело на „сините“.

Босът отново определи като „измама и лъжа“ подобни твърдения и допълни, че не само, че не е взел пари, но и е помагал със свои лични средства.

„Не съм взел една стотинка от Левски за тези години. И от „Палмс Бет“ не съм взел. Другото е измама и лъжа. Не съм като Оливер Кан и Лендойро, който взимаха заплати. Дал съм мои лични пари в Левски, които сега ми трябват, но не съм си поискал. Това ще е така, докато Левски не си стъпи на краката. До няколко месеца трябва да покрием задълженията към НАП“, обеща Сираков.

След това Наско пак не успя да контролира емоциите си.

„Защо станаха лоши спонсорите? Защото подкрепят Наско Сираков. Те да се махнат, да стане същото безвремие, каквото беше. На Сираков да му писне и да депозирам акциите на клуба и любимците на „синя“ България да управляват с 10% подарени? Няма да стане. Аз вече не съм пазител на акциите, а съм мажоритарният собственик, да си го набият в главата, да го преглътнат. Ако не могат да го преглътнат, някой да ги чукне по гърба. Това е положението.

Като не си платя членския внос, ще отпадна от „Левски на левскарите“, а аз нямам никакво намерение да го плащам. Това е мой проект, а те от месеци се обръщат срещу мен. Аз казах, че искам Левски, като си стъпи на краката, да стане отбор на привържениците. А те се изтъпанчват 7 човека. Айде, сиктир оттук!“, завърши Сираков, потвърждавайки по този начин, че ще се оттегли от „Левски на левскарите“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ