Възрастен мъж изплака от ужас: Случващото се с пенсионерите е геноцид. Накъде отива България?

пенсионер

От вчера изплащат Великденските добавки към пенсиите на пенсионерите. Тази година те са в размер на 70 лева, но не се полагат на всички, а само за тези хора, чиито пенсии са под 504 лева.

Със 70 лева нищо не можем да си позволим. Скромно ще изкараме Великден. Пенсионер съм по болест от 16 години и това, което се случва с пенсионерите, за мен е геноцид, казва един от хората пред Нова тв, наредил се на опашка, за да си вземе допълнителните пари.

Не знам за какво ще ми стигнат тези 70 лева, но все пак се дават някакви добавки. Да, знам, че тази година само половината от пенсионерите ще вземат добавка. Това е добре, но трябваше добавката да е по-висока. Все пак двойно или тройно по-голяма трябва да е тя, коментира възрастен човек.

Тези 70 лева няма да ми стигнат почти за нищо. Ще взема някои дребни работи, да си напазаря малко за Великден, но няма да стигнат за много, допълни той.

На депутатите, които днес за първи път ще заседават след изборите, искам да им кажа, че трябва да са заедно, да може този парламент да се получи, защото в противен случай България къде отива?, коментира човекът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ