Президентът Радев отговори на острите критики на Нинова, размаха пръст: Да докаже!

payimage-579118

„Г-жа Нинова да докаже. Всеки ден в медиите има какви ли не публикации, включително и за нея, така че няма какво да коментирам“.

Това каза президентът Румен Радев по повод острите критики , които лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи от парламентарната трибуна към него персонално и към служебното правителство, назначено от Радев, пише Труд.

Припомняме, че Нинова се обърна от трибуната към държавния глава с думите: „Господин президент, направихте голяма грешка като отказахте да внесете бюджет в края на 2022 година. (…) И сега, както в годините на Прехода, паралелната държава съществува. И при това правителство се краде безогледно. Идете в което искате населено място и ще видите и чуете десетки случаи на корупция. Един от проблемите на института „служебно правителство“ е, че е безконтролно.“

„Ако парламентът не избере председател, това ще блокира целия процес по консултации и връчване на мандата“, предупреди Румен Радев след като депутатите отхвърлиха кандидатурите за председател на парламента на Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „Възраждане“.

„Надявам се да има смирение, диалог и разум. Има най-различни предложения, но всичко зависи от диалога и разбирателството между партиите. Ако не се избере председател, разбирате че това ще блокира целия процес по консултации и връчване на мандата“, каза Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ