Борисов: Искам да направя правителство с ПП/ДБ! И опитваме всичко възможно въпреки Атанасов

payimage-579201

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с горещ коментар след среща с Корнелия Нинова в парламента.

„Имаме ясни задачи правителство между тези две партии. И правим всичко възможно въпреки Атанас Атанасов да го направим“.

„Вчера Денков и Гюров дойдоха при мен – разбрахме се да излъчим контактни групи и работиха три часа. Днес ще направим две комисии от двете партии – правна и бюджетна“, каза Борисов пред медиите в парламента.

„Между толкова враждуващи не само лидери, но и поддръжници, трябва ни време, затова и забавянето на избор на председател е много полезно, за да може да се спечели време тези комисии да поработят и да се намерят много общи неща, които имаме“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Към днешна дата не е нужен председател. Последното, което си мисля, е за великденска ваканция“, каза още Борисов.

„Искам да направя правителство с ПП-ДБ. Това е най-доброто за България“, отсече той на въпрос на ПИК как ще управлява с Кирил Петков и Асен Василев.

„Има и друг вариант, но той не е достатъчен“, поясни Борисов.

„Не се правят така преговори, когато се появяваш по телевизията и ми казваш името 60 пъти. И тогава колежката ви от ПИК е права, как ще погледне ГЕРБ на това“, обърна се лидерът на ГЕРБ към журналистите.

Той разкри, че с Нинова са говорили само за политиките, по които могат да работят заедно.

„Председателят ще се избере за миг, когато има разбиране на работните групи и има готовност за правителство. Добре, приемаме днес и избираме Росен Желязков, но след два месеца няма да имаме правителство. Ако вчера Деси Атанасова беше напуснала парламента за да работи за кмет на Русе, вие как щяхте да реагирате“, попита Борисов за финал.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ