Какво се случва?! Стамболийски е обгазен, непозната миризма се носи из града. Кметът побесня

замърсен въздух

Заради проблем с електрозахранването Фабрика за целулоза и хартия oтново обгази Стамболийски. Неприятната миризма се е понесла над града сутринта, съобщи кметът Георги Мараджиев. В сигнала на еколога на общината се посочва, че миризмата е била „непозната и неспецифична“. Сигнали на 112 са били подадени и от граждани.

Проверка на РИОСВ – Пловдив в завода показа, че в ранните часове на деня е станал токов удар в електропреносната мрежа, който е продължил 17 минути. През това време технологичният процес в цялото предприятие е бил прекъснат, включително работата на съоръженията за улавяне и изгаряне на неприятните миризми.

След възстановяване на електрозахранването в 6:17 часа е започнало поетапно въвеждане в работен режим. В момента на проверката цялото предприятие работи – с изключение на машината за хартия, се уточнява съобщението на екоинспекцията. В следобедните часове служителите ѝ са направили обход и в града и не са установили неприятни миризми.

Кметът на Стамболийски Георги Мардажиев изрази възмущение от зачестилите инциденти в предприятието. Направи го в социалните мрежи. По думите му вече са преминати всички граници на допустимост и търпимост и той е готов да сезира прокуратурата.

„Всички живеем тук, никой няма право да залага бизнеса пред човешкото здраве! Общината ще използва всички законови действия за изясняване на обгазяването и за спиране на тези миризми, които зачестиха през последните месеци“, написа Мраджиев, цитиран от БНР.

Също в социалните мрежи от завода се извиниха на гражданите на Стамболийски. Припомняме, че в края на февруари и началото на март отново заради аварии в завода градът беше обгазен.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ