Тошко се жалва след срещата с Бойко: ГЕРБ не ни питаха за подкрепа за кабинет, опитни са

payimage-579037

Партиите позволиха да превърнат един технически проблем в реална спънка пред парламента. Защото разговори за правителство, които се водят с ПП, може да си ги водят и след като има председател на Народното събрание, такъв е и редът. За да може ние междувременно да приемем някакви закони. Например за законите, нужни по Плана за възстановяване и устойчивост, не е нужно да има кабинет.

Това коментира пред медии в парламента Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ след срещата с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Всички партии, може би без „Възраждане“, заявиха, че застават зад тези закони, за да може по-бързо да дойдат парите от Европа за България. Това, което разиграват с председателя на НС, всъщност обезсмисля всичките им приказки.

Не ни трябва правителство, за да приемаме закони, защото те се приемат от парламента. Това от една страна. От друга, не сме говорили за подкрепа за кабинет. Те (от ГЕРБ, б.р.) бяха достатъчно опитни, за да не ни задават такъв въпрос, тъй като явно си дават сметка, че това не зависи от нас”, добави Йорданов.

Той на няколко пъти обясни, че отговорността за съставяне на правителство е на първите две политически формации. Доколкото знам, те водят разговори. Решението и ключът е у тях. Ние ще подкрепяме конкретни политики, уточни Йорданов.

От своя страна неговият колега Филип Станев призова хората да прочетат романа „Параграф 22“, за да разберат „в какъв абсурден момент се намираме”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ